Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Vorteig
- 300 g Wasser
- 250 g Weizenmehl Type 405
- 15 g frische Hefe
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Wasser und etwas mehr zum Garen und Bestreichen
- 15 g frische Hefe
- 15 g Meersalz, fein
- 100 g Haferflocken, zart
- Wasser zum Garen im Backofen
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 1076 kJ / 257 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 51 g
- Fat
- 1 g
- Fibre
- 3.4 g
In Collections
Alternative recipes
Bergisches Urbrot
17 Std.
Dunkles Landbrot
4 Std.
Brötchen
1 Std. 40 Min
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Röggelchen für Halven Hahn
1 godz. 35 min
Landbrot Backhausart
2j
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Dunkles Landbrot
3sa
Roggen-Dinkel-Brot
8h
Graubrot
2j