Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 220 g Milch
- 80 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 4 Eier, Größe L
- 750 g Mehl und etwas mehr zum Verarbeiten
- 1 TL Salz
Füllung
- 450 g Milch
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
- 300 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 80 g Sahne
- 60 g Zucker
- ½ TL Zimt
- 50 g Mandelstifte
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1656 kJ / 396 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 23 g
- Fibre
- 2.1 g
In Collections
Alternative recipes
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Butterkuchen mit Hefe
1h 35min
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1h 55min
Bienenstich
3 Std.
Apfel-Schmand-Torte
2h
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 Std. 15 Min
Frankfurter Kranz
6h
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 godz.
Käsekuchen
4h 30min
Butterkuchen
1h 55min