Compatible versions
Buttermilch – Zitronenmousse auf beschwipstem Beerenspiegel
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Buttermilch-Zitronenmousse (am Vortag)
- 3 ½ Gelatineblätter (siehe Tipp
- 70 g Zucker
- 250 g Schlagobers, 36% Fett, gekühlt
- 60 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 250 g Buttermilch
Beschwipster Beerenspiegel
- 200 g rote Beeren, gemischt, frisch
- 100 g Traubensaft
- 8 g Rum
- 5 g Speisestärke
- 15 g Zucker
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 991 kJ / 237 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 22 g
- Fat
- 14 g
- Saturated Fat
- 8 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 38 mg
In Collections
Alternative recipes
Mascarponecreme mit Amarettini und Erdbeersauce
15min
Frühlingsaufstrich
20 min.
Vanillezucker
72h
Granatapfel-Mohn-Tiramisu
1h 10min
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20 min.
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55 min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h
Marilleneis
15min
Florentiner mit Mürbteig
1 godz. 20 min
Vanillekipferl-Tiramisu im Glas
4 Std.
Schokomousse Ruck-Zuck
5 Min