Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 260 g Feinkristallzucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
- ½ TL Salz
-
250
g Margarine, in Stücken
or 250 g Butter, in Stücken -
1
Ei (Größe L)
or 2 Eidotter und 1 EL Wasser - 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (37-40 g)
- 15 g Maisstärke
- 500 g Erdbeersaft
- 350 - 400 g Rhabarber, ungeschält
- 50 - 100 g Erdbeeren
- 20 g Zitronensaft
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1676 kJ / 400 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 55 g
- Fat
- 18 g
- Saturated Fat
- 5 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 125 mg
In Collections
Alternative recipes
Apfelfleck mit Streusel
1hod. 40min
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5h
Rhabarberkuchen
50 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
1 Std. 10 Min
Rhabarberkuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Obstkuchen
1 Std.
Karottentorte mit Zuckerguss
3h 10min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h
Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3 Std. 40 Min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1hod. 40min