Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Vanille-Schmand
- 200 g Schmand
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht
Zwetschgen-Ragout
- 600 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- 150 g roter Traubensaft
- 150 g roter Portwein
- 20 g Speisestärke
- 40 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Prisen Zimt
Quarkkeulchen
- 2 Eier, getrennt
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, gegart, abgekühlt
- 400 g Magerquark
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 100 g Rosinen
- 4 EL Butter zum Braten
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2880 kJ / 689 kcal
- Protein
- 18 g
- Carbohydrates
- 93 g
- Fat
- 21 g
- Fibre
- 5.6 g
Alternative recipes
Böhmische Knödel
1h
Rote Grütze
30 min
Eierschecke
6 Std. 30 Min
Rhabarberschmarrn
30 min
Mohnknöpfli mit Beerengrütze
50 Min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h
Bratapfelkuchen
7 godz.
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1h 30min
Sächsische Quarkkeulchen
3 Std.
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15min
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25 phút
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1h 30min