![Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88252CA2-CC23-4127-9346-EE853692A488/Derivates/93EBBE80-AABB-4EEF-B583-B8F227DE7E70.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Vanille-Schmand
- 200 g Schmand
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht
Zwetschgen-Ragout
- 600 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- 150 g roter Traubensaft
- 150 g roter Portwein
- 20 g Speisestärke
- 40 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Prisen Zimt
Quarkkeulchen
- 2 Eier, getrennt
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, gegart, abgekühlt
- 400 g Magerquark
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 100 g Rosinen
- 4 EL Butter zum Braten
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2880 kJ / 689 kcal
- Protein
- 18 g
- Carbohydrates
- 93 g
- Fat
- 21 g
- Fibre
- 5.6 g
Alternative recipes
Beerenkaltschale mit Schneeklößchen
3h
Mohnknöpfli mit Beerengrütze
50 min
Pflaumenmichel
1h
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Kalbsfrikassee mit Staudensellerie, Schwarzwurzeln und Kartoffeln
1 Std. 35 Min
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1 Std. 30 Min
Eierschecke
6h 30 min
Pflaumeneis
9 Std.
Birnen-Kartoffel-Reibekuchen mit Schinkendip
1h
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1h 15 min
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3 Std. 40 Min
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25 min