Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 80 g masła
- 400 g mleka
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 70 g brązowego cukru
- 1 szczypta soli
- 15 g skórki pomarańczowej, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
- 200 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 50 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
- 1 pomarańcza (ok. 250 g), podzielona na kawałki, do dekoracji
- Infos nut.
- par 8 sztuk
- Calories
- 9391 kJ / 2244.5 kcal
- Protides
- 50 g
- Glucides
- 283.8 g
- Lipides
- 90.2 g
- Graisses saturées
- 52.9 g
- Fibre
- 10.6 g
- Sodium
- 522 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 Std.
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 Min
Małdrzyki krakowskie
25 Min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1h 10min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 Min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 phút
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 Std.
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50 phút
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1 Std. 40 Min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1h 10min
Naleśniki kawowe
1 Std.
Naleśniki Czarny Las
1h 15min