Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 5 jajek
- 1 szczypta soli
- 250 g cukru
- 80 g oleju słonecznikowego
- 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 310 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 łyżeczka octu
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 70 g maku
- cukier puder, ilość do oprószenia babki
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1865.7 kJ / 445.9 kcal
- Protides
- 6.6 g
- Glucides
- 43.4 g
- Lipides
- 28.3 g
- Graisses saturées
- 12.6 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 105.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Babka piaskowa "Fix"
1ωρ. 30 λεπτ.
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 Std. 10 Min
Babka marmurkowa
2 Std. 10 Min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 Std. 5 Min
Babka orzechowa
1ωρ.
Babka z likierem jajecznym
1ωρ. 20 λεπτ.
Ciasto kakaowe z wiśniami
2u. 15min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2h 50min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min