Versions compatibles
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sweet and sour sauce
- 60 g white sugar
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 100 g pineapple juice
- 1 tsp cornflour
Spring rolls
- 200 g cabbage, cut in pieces
- 3 - 5 sprigs fresh coriander, to taste (optional)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 20 g dried shiitake mushroom, cut into slices
- 150 g spring onions/shallots, trimmed and cut in pieces
- 12 canned water chestnuts, cut into halves
- 150 g carrot, cut into pieces
- 50 g sesame oil
- 100 g pork mince
- 100 g peeled raw prawns, deveined and roughly chopped
- 2 tbsp soy sauce
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground white pepper
- 2 tsp cornflour
- 20 spring roll pastry sheets (see Tips)
- water, for sealing
- oil, for frying
- 1 egg, beaten
- Infos nut.
- par 1 piece
- Calories
- 439.7 kJ / 104.7 kcal
- Protides
- 4 g
- Glucides
- 7.9 g
- Lipides
- 6.2 g
- Graisses saturées
- 1 g
- Fibre
- 1.4 g
- Sodium
- 289.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Wonton soup
1h
Barbecued pork ribs
26 Std. 15 Min
Quick puff pastry
1 Std. 20 Min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and prawn dumplings
55min
Vegetable spring rolls
1h 10min
Bourbon pork ribs
5 godz. 50 min
Cha gio (spring rolls)
55min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Rosemary meat pies
3h 30min