Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej, obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1856 kJ / 443.3 kcal
- Protides
- 18.5 g
- Glucides
- 39.2 g
- Lipides
- 24.7 g
Recettes alternatives
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 Std. 10 Min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2h 50min
Placek nadziewany mozzarellą
1 Std. 5 Min
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15 min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3h 10min
Mini tarty z porem
1 Std.
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 Min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 Min
Chlebek do odrywania z serem
1h 50min