Versions compatibles
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 580 g ziaren kukurydzy, świeżych (patrz wskazówka)
- 50 g wody
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ - 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
grzanki, do podania
ou boczek, w plastrach, smażony lub warzywa (np. pieczarki), duszone, do podania
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 480 kJ / 114.8 kcal
- Protides
- 4.5 g
- Glucides
- 13.2 g
- Lipides
- 5 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45min
Risotto z parmezanem
30min
Pomarańczowy krem angielski
2h 30 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Korzenny crème brulée
3 Std. 30 Min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1h
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40min
Groszek z jajkiem
1h
Bułeczki z sera gruyère
45min