Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
250 - 300
g białych bułek, czerstwych (3-4 szt.), pokrojonych na 1,5 cm kromki
ou 250 - 300 g czerstwego chleba białego, pokrojonego na 1,5 cm kromki - 500 g mleka
- 100 g cukru
- 25 g masła
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 jajka
- masło klarowane, do smażenia
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1267.1 kJ / 302.8 kcal
- Protides
- 8.3 g
- Glucides
- 41.5 g
- Lipides
- 11.6 g
- Graisses saturées
- 6.2 g
- Fibre
- 1.1 g
- Sodium
- 261.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1h 10min
Placki z chleba z sosem malinowym (bez cukru)
1h 10min
Omlet biszkoptowy
10min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1h
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45min
Roladki tostowe z sosem owocowym
30min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50min
Wytrawne gofry lub placki z szynką i serem
35min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35min
Racuchy na maślance
30min
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
1 Std. 25 Min