Appareils et accessoires
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
Prép. 30min
Total 1h 45min
8 slices
Ingrédients
Lemon Curd
-
lemon thin peelings of skin and 35 g juice1
-
granulated sugar75 g
-
unsalted butter diced50 g
-
egg yolks from large eggs2
Sponge
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar175 g
-
unsalted butter soft175 g
-
self-raising flour175 g
-
large eggs3
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Flavourings
-
pink food colouring gel
-
lemon juice1 tsp
-
poppy seeds2 Tbsp
Assembly
-
marzipan homemade320 g
Decoration
-
icing sugar plus extra for dusting50 g
-
lemon juice to taste1 - 2 tsp
-
edible cake decorations
Niveau
moyen
Infos nut. par 1 slice
Protides
10.4 g
Calories
3030 kJ /
724 kcal
Lipides
38.7 g
Glucides
83.6 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Brilliant Baking
15 Recettes
Royaume-Uni et Irlande
Royaume-Uni et Irlande
Sweet
80 Recettes
Royaume-Uni et Irlande
Royaume-Uni et Irlande
Vous pourriez aussi aimer...
Chocolate Fudge Cake
1h
Ben's Chocolate Cookies
40min
Sweet Shortcrust Pastry
1h 50min
Chocolate Chip Cookies
50min
Ultimate Chocolate Cake
2h 15min
Chocolate Fudge Icing
5min
Diggers
1h 5min
Chocolate Bourbons
45min
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Vanilla Sponge Layer Cake
2h 35min
Victoria Sponge
1h 10min
Easy Chocolate Cake
1h 15min