Appareils et accessoires
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
Prép. 55min
Total 30h 25min
12 portions
Ingrédients
Botrytis soaked figs
-
botrytis semillon150 g
-
caster sugar70 g
-
vanilla bean cut into half lengthways, seeds scraped1
-
cinnamon quill1
-
star anise2
-
ground nutmeg2 pinches
-
dried figs150 g
Ricotta
-
full cream milk1800 g
-
white vinegar80 g
Shortcrust pastry
-
unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing100 g
-
plain flour230 g
-
salt1 pinch
-
icing sugar50 g
-
egg yolks3
Cheesecake filling
-
dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces80 g
-
raw hazelnuts toasted40 g
-
cream cheese150 g
-
caster sugar100 g
-
sour cream100 g
-
eggs2
-
mixed peel40 g
-
brandy40 g
Niveau
facile
Infos nut. par 1 portion
Sodium
160.5 mg
Protides
11.2 g
Calories
2127.7 kJ /
508.5 kcal
Lipides
25.4 g
Fibre
2.8 g
Graisses saturées
12.1 g
Glucides
55.6 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Focus on Ricotta
7 Recettes
Australie et Nouvelle-Zélande
Australie et Nouvelle-Zélande
Vous pourriez aussi aimer...
Macadamia and Parmesan biscuits
25min
Mayonnaise
5min
Natural (plain) yoghurt
11h 10min
Moroccan bundt
1h 20min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45min
Chicken moghrabieh
25h 15min
Tamarind chutney
5min
Pittu
3h
Mimosa float
6h 10min
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Gluten free waffle cones
35min
Rueben sandwich sauce
5min