Geräte & Zubehör
Dim sum 'Shao mai'
Vorbereitung 1 Std. 25 Min
Gesamt 2 Std.
40 pieces
Zutaten
-
carrot10 g
Shao mai dough
-
water50 g
-
plain flour180 g
-
egg1
Filling
-
boneless skinless pork belly cut into pieces (3 cm)300 g
-
fresh mushrooms (e.g. shiitake, button)15 - 20 g
-
piece fresh ginger (optional) peeled, cut into thin slices5 - 10 g
-
peeled raw prawns deveined270 g
-
plain flour for dusting
-
sugar1 tbsp
-
sesame oil (30 g, see Tips)2 tbsp
-
salt1 tsp
-
ground white pepper½ tsp
-
gluten free cornflour1 tsp
-
vegetable oil for greasing
-
water500 g
Schwierigkeitsgrad
aufwändig
Nährwerte pro 1 piece
Protein
3 g
Kalorien
240 kJ /
57 kcal
Fett
3 g
Ballaststoff
0.2 g
Kohlenhydrate
4 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Fabulous Flavour on Every Level
72 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen...
San bei ji (three cup chicken)
35 Min
Crème brûlée
7 Std.
Butter chicken
55 Min
Beef rendang
1 Std. 55 Min
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Chocolate salted caramel petit fours
7 Std. 10 Min
Taiwanese sticky rice
1 Std. 40 Min
Pearl rice meatballs
2 Std.
Soy milk jellies with coffee syrup
3 Std. 55 Min
Chocolate truffle cake
2 Std. 15 Min
Pork and prawn dumplings
55 Min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min