Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 80 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 500 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 20 g masła
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki mąki pszennej
- 900 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) - 12 kromek bagietki, czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1255.2 kJ / 299.7 kcal
- Protein
- 9.5 g
- Kohlenhydrate
- 28.7 g
- Fett
- 12.9 g
- Ballaststoff
- 2.7 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1h 40min
Zupa z papryki i parmezanu
20 Min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa krem z pieczarek
20 Min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min