Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Kruszonka
-
70
g mąki krupczatki
oder 70 g mąki pszennej - 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 50 g masła, pokrojonego na kawałki
Ciasto
- 220 g mleka
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 500 g mąki pszennej, plus 2 czubate łyżki (opcjonalnie)
- 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 jajko
- 1 żółtko
- ½ łyżeczki soli
-
owoce (truskawki, śliwki, jabłka), rabarbar
oder dżem, do posmarowania
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Kalorien
- 695.4 kJ / 166.2 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Kohlenhydrate
- 25.9 g
- Fett
- 5.4 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 3.1 g
- Ballaststoff
- 1.1 g
- Natrium
- 57.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sernik wiedeński
9h 45 min
Babka marmurkowa
2h 10 min
Makowiec świąteczny
2h 10 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 Std. 50 Min
Ciasto jogurtowe
1h 40min
Jabłecznik
55min
Babka piaskowa "Fix"
1h 30min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Maślankowiec ze śliwkami
1h 15min
Ciasto ucierane z owocami
1h
Skubaniec z owocami
3h 40min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 Std. 15 Min