Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Kruszonka
-
70
g mąki krupczatki
oder 70 g mąki pszennej - 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 50 g masła, pokrojonego na kawałki
Ciasto
- 220 g mleka
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 500 g mąki pszennej, plus 2 czubate łyżki (opcjonalnie)
- 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 jajko
- 1 żółtko
- ½ łyżeczki soli
-
owoce (truskawki, śliwki, jabłka), rabarbar
oder dżem, do posmarowania
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Kalorien
- 695.4 kJ / 166.2 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Kohlenhydrate
- 25.9 g
- Fett
- 5.4 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 3.1 g
- Ballaststoff
- 1.1 g
- Natrium
- 57.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Tarta jabłkowa
1h
Maślankowiec ze śliwkami
1h 15 min
Ciasto ucierane z owocami
1h
Makowiec świąteczny
2h 10 min
Skubaniec z owocami
3h 40 min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50 min
Ciasto kruche słodkie
2 Std.
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Babka marmurkowa
2h 10 min
Jabłecznik
55 min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15 min
Sernik krakowski
4 Std. 55 Min