Kompatible Versionen
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 120 g wody
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
oder 2 łyżeczki suchych drożdży - 600 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka przyprawy do chleba (patrz wskazówka) (optional)
- 250 g maślanki
-
olej rzepakowy, do natłuszczenia
oder olej kokosowy, do natłuszczenia
- Nährwerte
- pro 1 kromkę
- Kalorien
- 424.8 kJ / 101.6 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Kohlenhydrate
- 20.3 g
- Fett
- 0.6 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 0.1 g
- Ballaststoff
- 1.3 g
- Natrium
- 113.9 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2h
Chleb z ziarnami
2h 30min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16h 30min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb drwala
24h 30min
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min
Bułeczki pszenno-żytnie
12sa 30 dk