Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Kruche ciasto
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
- 75 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Nadzienie
- 1 ząbek czosnku
- 30 g masła
- 150 g mleka
- 180 - 250 g sera (różnego rodzaju resztek, np. sera żółtego, pleśniowego), pokrojonego na kawałki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
- 2 szczypty soli
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1256.9 kJ / 302.6 kcal
- Protein
- 10 g
- Kohlenhydrate
- 12.8 g
- Fett
- 23.2 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 15.1 g
- Ballaststoff
- 0.8 g
- Natrium
- 372.8 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 menit
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1j 30 menit
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 Std. 50 Min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Tarta serowa z cydrem
1 Std.
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 menit
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 Std.
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 Min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Focaccia z kiełbasą
2h
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min