Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 2 jabłka, duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- 200 g mąki pszennej
- 250 g mleka
- 2 jajka
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 4 łyżeczki cukru wanilinowego - ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (optional)
- olej, do smażenia
- cukier puder, do podania
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1304.1 kJ / 311.7 kcal
- Protein
- 10.6 g
- Kohlenhydrate
- 56.3 g
- Fett
- 5.1 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 2.2 g
- Ballaststoff
- 3.5 g
- Natrium
- 113.1 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1 Std.
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM5)
10 Min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 Min
Naleśnikowy makaron
55 Min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1 Std.
Naleśniki jabłkowe
30 Min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 Std.
Racuchy na maślance
30 Min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6)
50 Min
Jabłka w cieście
1 Std.
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 Min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 Std.