Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 70 g rodzynek
- 30 g rumu
- 180 g wody
- 50 g mleka, plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
oder 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 40 g cukru
- 450 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50
g semoliny z pszenicy durum, drobnej
oder 50 g mąki krupczatki - 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- olej, do natłuszczenia
- 1 żółtko
- migdały, w płatkach, do posypania
- Nährwerte
- pro 1 sztukę
- Kalorien
- 1062.8 kJ / 254 kcal
- Protein
- 8.5 g
- Kohlenhydrate
- 46.8 g
- Fett
- 3 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 1 g
- Ballaststoff
- 2.4 g
- Natrium
- 253.3 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Warkocze orzechowe
2u.
Słodkie maślane rogale
2h 10min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2u.
Brioszka „korona” z likierem
5 Std.
Świderki z makiem
2h 10min
Wieniec orkiszowy
4u.
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2u.
Mleczne bułki do odrywania
4u.
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1h 45min
Meksykańskie zaplatane bułki
2u.
Buchty z powidłami śliwkowymi
2u. 30min