Geräte & Zubehör
Dim sum 'Shao mai'
Vorbereitung 1 Std. 25 Min
Gesamt 2 Std.
40 pieces
Zutaten
-
carrot10 g
Shao mai dough
-
water50 g
-
flour180 g
-
egg1
Filling
-
pork belly meat with its fat, boneless, skinless cut in pieces (3 cm)300 g
-
fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)15 - 20 g
-
fresh ginger (optional) thinly sliced5 - 10 g
-
raw prawns, peeled fresh or frozen270 g
-
sugar1 tbsp
-
light sesame oil (30 g, see tip)2 tbsp
-
salt1 tsp
-
ground white pepper½ tsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
oil for greasing
-
flour for dusting
-
water500 g
Schwierigkeitsgrad
aufwändig
Nährwerte pro 1 piece
Protein
3 g
Kalorien
240 kJ /
57 kcal
Fett
3 g
Ballaststoff
0.2 g
Kohlenhydrate
4 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Fabulous Flavour on Every Level
72 Rezepte
Schweiz
Schweiz
Das könnte dir auch gefallen...
Braised Dongpo Pork
Keine Bewertungen
Sup Buntut
3 Std.
Stir Fried Potato Shreds
Keine Bewertungen
Steamed Seafood Tower
40 Min
Mock Fin Soup
35 Min
Mint Chocolate Chip Ice Cream
8 Std. 15 Min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1 Std. 10 Min
Roselle Jelly
35 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Steamed Siew Mai
5 Std.
Wonton Soup
1 Std.
Lala Clam Soup Meehoon
1 Std. 15 Min