Dim sum 'Shao mai'
TM6 TM5

Dim sum 'Shao mai'

5.0 ( 7 Bewertungen )

Zutaten

  • 10 g carrot

Shao mai dough

  • 50 g water
  • 180 g flour
  • 1 egg

Filling

  • 300 g pork belly meat with its fat, boneless, skinless cut in pieces (3 cm)
  • 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
  • 5 - 10 g fresh ginger thinly sliced (optional)
  • 270 g raw prawns, peeled fresh or frozen
  • 1 tbsp sugar
  • 2 tbsp light sesame oil (30 g, see tip)
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp ground white pepper
  • 1 tsp cornflour (starch)
  • oil for greasing
  • flour for dusting
  • 500 g water

Nährwerte
pro 1 piece
Kalorien
57 kcal / 240 kJ
Protein
3 g
Fett
3 g
Kohlenhydrate
4 g
Ballaststoff
0.2 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 100 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte