Geräte und Zubehör
Festive fruit cake
Zubereitung 25 Min
Gesamt 30 Std. 55 Min
16 portions
Zutaten
-
glacé cherries100 g
-
mixed peel100 g
-
mixed dried fruit (e.g. raisins, currants, sultanas)650 g
-
boiling water for soaking
-
butter for greasing
-
lemon zest only, no white pith1
-
orange zest only, no white pith1
-
blanched almonds or nuts of choice (e.g. hazelnuts, pistachios), plus extra for decortaing (optional)50 g
-
brown sugar220 g
-
eggs5
-
mixed spice1 tsp
-
instant granulated coffee1 tsp
-
cocoa powder1 tsp
-
molasses or black treacle1 tsp
-
plain flour220 g
-
water for sprinkling
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
151.3 mg
Eiweiß
5.6 g
Brennwert
1638 kJ /
390 kcal
Fett
15 g
Ballaststoffe
3.6 g
gesättigte Fettsäuren
8 g
Kohlenhydrate
59 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Christmas cake
196 Std. 35 Min
Fruity pear mince tarts
2 Std. 30 Min
Custard
10 Min
Hot cross buns
1 Std. 40 Min
Custard
10 Min
Lemon cake
2 Std.
Natural (plain) yoghurt
11 Std. 10 Min
Shortcrust pastry
5 Min
Citrus marmalade
2 Std. 20 Min
Date and nut loaf
1 Std. 20 Min
Buttermilk scones
35 Min
Basic bread
1 Std. 35 Min