Geräte und Zubehör
Warm bulgur salad with orange dressing
Zubereitung 15 Min
Gesamt 40 Min
4 portions
Zutaten
Bulgur mixture
-
red onion cut into halves and finely sliced150 g
-
water plus extra to soak1000 g
-
sea salt plus extra to taste1 pinch
-
ground cumin1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
harissa paste2 tsp
-
orange zest no white pith2 pieces
-
olive oil70 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)1 - 2 tsp
-
bulgur200 g
-
orange peeled and cut into quarters1
-
balsamic vinegar20 g
-
ground black pepper plus extra to taste1 - 2 pinches
-
caster sugar2 tsp
Salad
-
olive oil spray to fry
-
haloumi cut into slices (1 cm)180 g
-
baby eggplants cut into halves lengthways, flesh scored2
-
shelled pistachios80 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only10 sprigs
-
fresh mint leaves6 sprigs
-
pomegranate arils only (see Tips)1
-
fresh baby spinach60 g
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1571.1 mg
Eiweiß
22.6 g
Brennwert
2742.4 kJ /
653 kcal
Fett
37.6 g
Ballaststoffe
12.9 g
gesättigte Fettsäuren
9.1 g
Kohlenhydrate
50.6 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Charred leek gulai sayur
1 Std. 10 Min
Yellow curry with mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Warm bulgur salad with orange dressing
40 Min
Middle Eastern planked salmon
1 Std. 40 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Sweet potato and grain salad
1 Std. 30 Min
One whole cauliflower
45 Min
Aubergine and Lentil Salad
40 Min
Mexican Quinoa Salad
30 Min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12 Std. 45 Min