Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 250 g Wasser
- ¾ Würfel frische Hefe (30 g)
- 1 TL Zucker
- 150 g Kartoffeln, gekocht, abgekühlt, in Stücken
- 500 g Mehl
- 1 TL Salz
- 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 30 g natives Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen
- 20 Cherry-Tomaten, halbiert
- 2 EL Oregano, getrocknet
- ½ - 1 TL grobes Salz, nach Geschmack
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1715 kJ / 410 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 66 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 5.1 g
In Collections
Alternative recipes
Tomaten-Focaccia
2 Std. 10 Min
Pinsa mit Mozzarella und Oliven
52h
Focaccia mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Focaccine
2 godz.
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Focaccia Tonnata
1h 30 min
Focaccia mit Thymian
1h 55min
Knusprige Focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia mit Rosmarin
1h
Kräuter-Knoblauch-Focaccia
2 godz.
Focaccia auf apulische Art
1h 40 min
Pesto-Ähre
40 Min