Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g d'eau
- 1 pincée de sel
La garniture
- 200 g de crème fraîche
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 25 g de calvados
- 800 g de pommes, épluchées, épépinées et coupées en deux
- 30 g de cassonade
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1294.4 kJ / 310.3 kcal
- Protein
- 3.5 g
- Carbohydrates
- 26.5 g
- Fat
- 21.3 g
In Collections
Alternative recipes
Charlotte au chocolat
6 godz. 20 min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 Std. 30 Min
Tarte aux fraises
4h
Tarte poire-chocolat
55min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15min
Tarte amandine aux poires
3h 25min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Flan pâtissier
4h 25min
Moelleux aux pommes
50 min
Gratin de poire aux amandes
45 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12h 30min