Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle
- 1 TL Butter, zum Einfetten
- 40 g Haselnüsse
- 70 g Marzipanrohmasse, in Stücken
-
30
g Rum
or 30 g Apfelsaft - 30 g Korinthen
- 6 Äpfel, klein, rot, Kerngehäuse ausgestochen
Zimtbrösel
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Semmelbrösel
- 10 g Staubzucker
- ½ - 1 TL Zimt, gemahlen, nach Geschmack
Vanillesauce
- 250 g Milch
- 250 g Schlagobers
- 30 g Zucker
- 10 g Rum (optional)
- 15 g Speisestärke
- 3 Eidotter
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2314 kJ / 553 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 44 g
- Fat
- 37 g
- Fibre
- 4.5 g
Alternative recipes
Marzipanstollen
4 Std.
Cheesecake mit Safranbirnen
4h 30 min
Eierlikör-Eistorte mit Mandelboden
6 godz. 30 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 Min
Karamellisierte Ananas mit Minzjoghurt
25min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 Min
Marzipanapfel mit Vanilleschaum
1h 35min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 Std.
Eier-Honig-Punsch
10min
Apfel-Rosmarin-Crumble mit Zimt-Zabaglione
45 Min
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50 Min
Christstollen mit Marzipankern
2 godz. 25 min