Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 140 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 70 g Zucker
- 90 g Wasser
- 2 Prisen Salz
Belag
- 400 g Rhabarber, geschält, in Stücken (1 cm)
- 300 g Erdbeeren, halbiert oder große geviertelt
- 120 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Speisestärke
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1236 kJ / 295 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 44 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 2.4 g
Alternative recipes
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Erdbeer-Tarte
7h
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1u. 50min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2u. 25min
Rhabarber-Käsekuchen
7hod. 30min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1h 10 min
Erdbeer-Rhabarber-Strudel
1h 30min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Pflaumen-Birnen-Tarte
1h
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min