Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 140 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 70 g Zucker
- 90 g Wasser
- 2 Prisen Salz
Belag
- 400 g Rhabarber, geschält, in Stücken (1 cm)
- 300 g Erdbeeren, halbiert oder große geviertelt
- 120 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Speisestärke
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1236 kJ / 295 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 44 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 2.4 g
Alternative recipes
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 godz.
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 Std. 15 Min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 Std. 25 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Italienische Obsttorte
3 Std. 15 Min
Erdbeer-Rhabarber-Strudel
1 Std. 30 Min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3 Std.
Pflaumen-Birnen-Tarte
1 godz.