Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Rührteig
- 125 g neutrales Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 320 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Kakaopulver, ungesüßt
- ½ Päckchen Backpulver
- 5 Eier (Größe M)
- 40 g Wasser
- 20 g Rum
- 280 g Zucker
-
150 - 200
g Kirschen, entsteint, nach Geschmack
or 150 - 200 g Weichselkompott, abgetropft, nach Geschmack
Topfenmasse
- 500 g Topfen, 20% Fett, abgetropft
- 60 g Staubzucker
- 2 Eier
- ½ Päckchen Vanillepuddingpulver
- 2 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 843 kJ / 201 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 26 g
- Fat
- 8 g
- Fibre
- 1 g
Alternative recipes
Topfenmäuse
1h
Ribiselschnitten
1h
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Kleine Charlotte
4 Std. 50 Min
Kardinalschnitten
3 Std.
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20min
Topfentorte mit Birnen
4 godz. 30 min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Birnen-Schoko-Kuchen
1h 15min
Schneewittchentorte
5 godz.
Schnelle Biskuitroulade
30 min
Bananenschnitten
3 Std.