Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten
Apfelfülle
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält und entkernt
- 40 g Feinkristallzucker (optional)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 40 g Mandeln, gehobelt
Semmelmasse
- 400 g Semmeln, altbacken (siehe Tipp), in Scheiben (5 mm)
- 350 g Milch
- 110 g Feinkristallzucker
- 6 Eier (Größe M), davon 3 Eier getrennt
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 50 g Rosinen (optional)
- 1 Prise Salz
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1631 kJ / 389 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 62 g
- Fat
- 10 g
- Fibre
- 4.4 g
Alternative recipes
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Topfenschmarrn
50 Min
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 Min
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Grießauflauf
1 Std. 30 Min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min