Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g Kichererbsen, getrocknet
- 700 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 50 g Öl
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Möhren, in Stücken
- 100 g Staudensellerie, in Stücken
- 400 g Tomaten, geviertelt
- 30 g Tomatenmark
- 60 g Orangensaft
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskat
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 2 TL Zitronensaft
- 1 - 2 Spritzer Tabasco
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 2 EL Petersilie, gehackt
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1342 kJ / 321 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 18 g
- Fibre
- 9.8 g
In Collections
Alternative recipes
Möhren-Kichererbsen-Suppe
45 min
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe
30min
Erbsencremesuppe
25min
Erbsen-Curry-Suppe
40 min
Spinatsuppe mit Wildreis
45 min
Linsen-Orangen-Suppe
35min
Möhren-Tomaten-Suppe
3h
Kartoffel-Kräuter-Suppe
45 min
Erbsencremesuppe
40 min
Cremige rote Linsensuppe
45 min
Orientalische Blumenkohl-Cremesuppe
35min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35min