Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La glace vanille (la veille)
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 5 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
Le jour même
- 150 g de myrtilles fraîches ou surgelées
- 80 g de sirop d'érable
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 725.3 kJ / 173.6 kcal
- Protein
- 3.1 g
- Carbohydrates
- 16.1 g
- Fat
- 9.7 g
- Saturated Fat
- 5.4 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 8.1 mg
In Collections
Alternative recipes
Crème fouettée
10 Min
Glace à la pistache
12 Std.
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36ωρ.
Sorbet citron
8 Std. 30 Min
Îles flottantes
40min
Caramel de base
25min
Figues mi-cuites, verveine et glace vanille
15 Min
Sorbet citron vert
12 Std.
Glace chocolat-cerise et chantilly
12h 25 min
Glace rhubarbe, romarin et estragon
14 godz.
Sorbet chocolat
12 Std.
Glace amarena
3 Std. 15 Min