Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crocchette di patate
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 500 g di acqua
- 1000 g di patate senza buccia, a fette (1 cm)
- 250 g di pangrattato
- 1 uovo intero
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
Frittura
- olio per frittura q.b.
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 2016 kJ / 482 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 35 g
- Fat
- 35 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Spiedini di polpette alle zucchine
1h
Pastella per fritti
1h
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
4 Std.
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Crocchette di patate e speck
3h 20 min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1h
Cordon bleu
30min
Pizzette fritte
1h 55 min
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Piccole cassatine al forno
2h
Polpette di carciofi e scamorza
1h
Chiacchiere
1h 35 min