Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Boden
- 90 g Milch
- 30 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 200 g Mehl
- 40 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Guss
- 250 g Quark, 20% Fett
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Eier
- 40 g Mehl
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 60 g Zucker
- 1 geh. TL Zimt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 999 kJ / 239 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 26 g
- Fat
- 12 g
- Fibre
- 0.9 g
In Collections
Alternative recipes
Kartoffel-Mohn-Kuchen
1h
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30 min
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3h
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1 Std. 10 Min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40 min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min
Badische Apfeltorte
1h 40 min