Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 1000 g Sahne
- 200 g Milch
- 3 Eigelb
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 8 Äpfel, mittelgroß (Elstar oder Boskop)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1881 kJ / 449 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 44 g
- Fat
- 28 g
- Fibre
- 1.9 g
In Collections
Alternative recipes
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 Std.
Bratapfelkuchen
7 godz.
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Schmand-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Gedeckter Apfelkuchen
8 Std.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Käsekuchen
4h 30min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min