Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Orange, unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 160 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 4 Eier
- 350 g Mehl
- 1 TL Backpulver
-
200
g Orangenlimonade
or 200 g Zitronenlimonade - 10 g Lebensmittelfarbe, flüssig, rot (z.B. von Dr. Oetker), (siehe Tipp)
Guss und Fertigstellung
- 200 g Puderzucker
- bunte Zuckerstreusel zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1435 kJ / 343 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 56 g
- Fat
- 10 g
- Fibre
- 1.3 g
Alternative recipes
Schokoladen-Marshmallow-Kuchen
3 Std.
Selterskuchen
2 Std.
Kindergeburtstags-Muffins
1 Std. 50 Min
Butterkekskuchen mit Puddingfüllung
3 Std.
Mini-Eiswaffel-Küchlein
40 min
Schokoladenmuffins
45 Min
Limokuchen
2klst 15 min
Konfetti-Torte
3 Std.
Cookies mit Schokolinsen
45 Min
Party Cake
2 Std. 10 Min
Wassermelonen-Kuchen
2klst 15 min
Einhorn-Torte
4h 10min