Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g de faisselle égouttée (900 g non égouttée)
Le lemon curd
- 4 zestes de citron vert
- 150 g de sucre de canne blond
- 150 g de jus de citron
- 10 g de fécule de maïs
- 3 œufs, battus
Le cheesecake
- 50 g de beurre doux
- 150 g de biscuits au beurre, type petits-beurre
- 400 g de fromage frais, type St Morêt ou Philadelphia
- 55 g de sucre de canne blond
- 20 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2112.9 kJ / 504.8 kcal
- Protein
- 13.9 g
- Carbohydrates
- 45.6 g
- Fat
- 29.2 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Carrot cake
1 Std. 30 Min
Cheesecake anglais au citron
13 Std. 20 Min
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5h 30min
Cheesecake à la myrtille et au mascarpone
3 Std. 30 Min
Cheesecake fraise-citron vert
5 Std.
Cheesecake aux noix de cajou (sans cuisson)
12 godz. 15 min
Cheesecake au beurre de cacahuète
6 Std.
Cheesecake avocat-citron vert
12 godz. 15 min
Tarte au citron
12h
Cheesecake praliné
4h
Rivani (gâteau de semoule à l'orange)
1h 15min
Cheesecake à la vanille cuit
13h 30 min