Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 130 g Mehl
- 70 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Zucker
- ½ gestr. TL gemahlener Kümmel
-
Paniermehl zum Ausstreuen
or Hartweizengrieß zum Ausstreuen
Käsecreme und Fertigstellung
- 1 Dose Birnen (Abtropfgew. 190 g)
- 250 g Gorgonzola (Blauschimmelkäse)
-
200
g Schmand
or 200 g Crème fraîche - 2 EL Birnensaft aus der Dose
- 1 Prise Pfeffer
- ¼ TL Salz
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 967 kJ / 233 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 13 g
- Fat
- 17 g
- Fibre
- 0.9 g
In Collections
Alternative recipes
Caipirinha-Creme
3 Std. 30 Min
Birnencreme
3 Std. 30 Min
Quark-Mousse mit Vanille-Erdbeeren
1 Std. 30 Min
Ziegenkäse-Terrine mit Oliven
6h 20min
Blätterteig-Pasteten (mediterran)
1 Std.
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 Min
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40min
Espresso-Pinienkern-Waffeln
45min
Welfenspeise mit Trauben
2h 30min
Limettencreme
45min
Grießflammeri
2h 30min
Sattmacher-Pizza
1 Std.