Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mandelfülle
- 250 g Mandeln, geschält
- 80 g Zucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 30 g Butter, weich
- 1 EL Orangenblütenwasser
Fertigstellung
- 250 g Filoteig, in ca. 40 Streifen (36 x 6 cm)
- 50 g Butter, geschmolzen
- 1 Eigelb, verquirlt
- Öl, zum Frittieren
- 300 g Honig
- ½ EL Orangenblütenwasser
- 2 EL Sesam, geröstet
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 494 kJ / 118 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 12 g
- Fat
- 7 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Griechische Fleisch-Bällchen (Köfte)
1h 30 min
Türkisches Fladenbrot
2 Std. 10 Min
Lammgulasch mit Paprika - Tas Kebap
1 Std. 10 Min
Vollkorn-Fladenbrot
2 godz. 30 min
Focaccia di Mandorla
2 godz.
Apfel-Safran Millefeuille
3 godz. 15 min
Kokos-Ganache für Macarons
3 godz. 15 min
Schoggi-Soufflé
40 Min
Pilaw mit Rosinen und Pinienkernen
40 Min
Sfenj - marokkanische Donuts
2 Std. 45 Min
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2 godz.
Poca (türkische Hörnchen)
2 Std. 10 Min