Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Persisches Fladenbrot
- 430 g Wasser
-
½
Würfel Hefe (20 g)
or 2 TL Trockenhefe (8 g) - 10 g Honig
- 510 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Salz
- Maismehlschrot zum Bestreuen
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Natron
- Mohn zum Bestreuen
- Sesam zum Bestreuen
Kräuter-Walnuss-Dip
- 100 g Walnusshälften
- 10 g Basilikum, abgezupft
- 5 g Estragon, abgezupft
- 10 g Minze, abgezupft
- 10 g Koriander, abgezupft
- 10 Stängel Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 200 g Feta, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 4269 kJ / 1019 kcal
- Protein
- 29 g
- Carbohydrates
- 101 g
- Fat
- 53 g
- Fibre
- 8 g
In Collections
Alternative recipes
Edamame-Falafeln mit Sesam-Joghurt-Dip
1hod.
Dattel-Mandel-Focaccia
3u. 20min
Gefüllte marokkanische Brote
2 Std. 45 Min
Knusper-Garnelen mit Mangodip
20 min
Würziges Fladenbrot
1h 40min
Knusprige Spinattaschen mit Roquefort
25min
Zitrus-Aioli
10 min
Tahin-Joghurt-Dip - Yoğurtlu Tahin Soslu
5 min
Paprika-Walnuss-Dip
5 min
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30 min
Auberginen-Dip
50 Min
Kichererbsenpaste - Humus
13h