Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mandelboden
- 20 g Butter, weich, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mandeln, geröstet, ungesalzen (siehe Tipp)
- 60 g brauner Zucker
- 1 Prise Salz
Feigenmarmelade
- 100 g Feigen, getrocknet
- 100 g Wasser
- 80 g Zucker
- 10 g Zitronensaft
Ricotta-Füllung und Fertigstellung
- 170 g Zucker
- 2 Streifen Zitronenschale (à 1 x 4 cm)
- 3 Eier, getrennt
- 170 g Butter, weich, in Stücken
- 250 g Ricotta
- 1 Prise Salz
- 80 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 2 EL Zimt, gemahlen, zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1784 kJ / 426 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 27 g
- Fibre
- 3 g
Alternative recipes
Zitronen-Apfel-Tarte
1 Std. 15 Min
Limoncello-Tartelettes
3 Std. 15 Min
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1 Std.
Bakewell Tarte
2h
Aprikosengugelhupf
2h
Marokkanischer Gugelhupf
1 Std. 35 Min
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2 Std. 20 Min
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1 Std. 5 Min
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5h 45min
Getränkter Mandelkuchen
2h
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 Std. 10 Min
Birnen-Walnuss-Crumble
45 Min