Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 275 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 80 g Sesam und etwas mehr zum Ausstreuen
- 100 g Mandeln
- 250 g getrocknete Feigen
- 200 g Datteln, entsteint
- 1 Prise Salz
- 120 g Zucker
- 5 Eier
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 300 g Mehl
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Piment
- 1 Pck. Weinstein-Backpulver (20 g)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 1364 kJ / 326 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 32 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 3.7 g
Alternative recipes
Birnen-Preiselbeer-Pie
3 Std. 30 Min
Aprikosengugelhupf
2h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2u. 20min
Mohngugelhupf mit Zitronenguss
1 Std. 40 Min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1h 30min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20min
Haselnussgugelhupf (glutenfrei)
2h
Möhren-Apfel-Kuchen
1h 30min
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Nusskuchen
1h