Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crumble
- 30 g Macadamianüsse
- 50 g Mandeln
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Zucker
- 50 g Weizenmehl, glatt
- 1 Prise Salz
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
Tarteboden
- 90 g Zucker
- 140 g Butter, in Stücken
- 260 g Weizenmehl, glatt
- 2 Eidotter
- 1 Ei
Mandarinencreme und Fertigstellung
- Butter zum Einfetten
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 160 g Eier, verquirlt (ca. 3 Eier)
- 90 g Zucker
- 125 g Mandarinensaft
-
1
Zitrone, Schale abgerieben
or 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht - 1 Eidotter
- 125 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 Dosen Mandarinenpalten, abgetropft (ca. 500 g)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2052 kJ / 490 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 47 g
- Fat
- 30 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Zitronen-Pfirsich-Charlotte
6h 30min
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30min
Birnen-Preiselbeer-Pie
3h 30min
Honigkuchen mit Blutorange
2h
Orangen-Möhren-Torte
2h
Blaubeer-Käsekuchen
5h
Schoko-Mokka-Cheesecake
14 Std.
Mango-Möhren-Torte
2h 30min
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Kloster-Cremetorte
12h
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26 godz.
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7h