Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Vanilleschaum
- 500 g Milch
- 50 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 15 g Speisestärke
- ¼ TL Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Salz
Marzipanapfel
- 50 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 50 g Walnusshälften
- 25 g Sultaninen
- 10 g Rum
- 40 g Butter, in Stücken
- ½ TL Zimt
- 20 g brauner Zucker
- 4 Äpfel (z.B. Boskop), insgesamt ca. 800 g, Kerngehäuse ausgestochen
- 500 g Wasser
- 1 Eiweiß
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2324 kJ / 555 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 66 g
- Fat
- 27 g
- Fibre
- 5.3 g
Alternative recipes
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1h
Quark-Mousse
5 godz.
Heidelbeer-Baiser-Quark
15 min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 Std. 10 Min
Champagner-Granita mit Himbeeren
13h
Christstollenparfait
8 Std. 30 Min
Bratapfelauflauf mit Marzipanguss
50min
Apfel-Trifle mit Zimt-Crunch
3 Std. 25 Min
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle und Vanillesauce
45 min
Beeren-Crumble mit Tonkabohne
55 min
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50min
Kirsch-Bananen-Crumble
55 min