Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Waffeln
- 300 g Milch
- 10 g frische Hefe
- ½ TL Zucker
- 250 g Mehl
- 80 g Kartoffelpüreeflocken (1 Tüte mit 3 Portionen)
- 2 Eier
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 2 TL Salz
- 6 Prisen Muskat
Dip und Fertigstellung
- 1 Kresse-Beet
- 100 g Gurke, entkernt, in Stücken
- 250 g Magerquark
- 100 g Schmand
- 1 TL Senf, mittelscharf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- Öl für das Waffeleisen
- 250 g Räucherlachs, in Scheiben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2330 kJ / 556 kcal
- Protein
- 18 g
- Carbohydrates
- 34 g
- Fat
- 37 g
In Collections
Alternative recipes
Quiche Lorraine
50 menit
Pizzawaffeln
30 Min
Spargeltartelettes mit Lachs
1 Std.
Pikante Waffeln mit Radieschen-Quark
30 Min
Rosmarin-Parmesan-Waffeln
30 Min
Landjäger-Pfannkuchen
40 Min
Speck-Käse-Waffeln
55 min
Ofenpfannkuchen mit Speck
40 Min
Vier-Käse-Quiche mit Bacon
1 Std.
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 Min
Kartoffelwaffeln
1h 10min
Pizzawaffeln
35 Min