Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 600 g Wasser
- 8 Eier, gekühlt
- 750 g Kartoffeln, in Stücken (3 cm)
- 5 Prisen Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- 50 g Butter
- 50 g Mehl
- 250 g Sahne
- 400 g Gemüsefond
- 2 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Abschmecken
- 2 Prisen Muskat
- 4 TL scharfer Senf
- 2 TL körniger Senf
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2584 kJ / 617 kcal
- Protein
- 21 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 42 g
In Collections
Alternative recipes
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 min
Schmorgurken
30 min
Labskaus
50 Min
Eier in Petersiliensauce
1 godz.
Senfeier mit Kartoffeln
1 godz.
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1 godz.
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1 godz.
Leipziger-Allerlei-Frikassee mit Huhn
45 min
Soljanka
45 min
Schmorgurken mit Hack nach Omas Art
45 min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 godz.