Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 250 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 4 Eier (Zimmertemperatur)
- 50 g Speisestärke
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Sahne
- 1 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1510 kJ / 360 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 19 g
In Collections
Alternative recipes
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4 Std.
Gedeckter Apfelkuchen
1j 30 menit
Marmorkuchen
2j 10 menit
Zitronenkuchen
4 Std.
Käsekuchen
4j 30 menit
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10h
Schoko-Nuss-Kuchen
1j 30 menit
Tortenboden
45 Min
Schokoladenkuchen
1j 25 menit
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10 min