Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 Zitrone, Bio, Schale von ½ Zitrone fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 550 g Äpfel, geschält, geviertelt, in kleinen Stücken (z.B. Boskop)
- 110 g Zucker
- 5 Eier (Kl. M), getrennt
- 1 Prise Salz
- 200 g Milch
- 200 g Mehl
- 1 Msp. Weinstein-Backpulver
- 60 g Butter
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2653 kJ / 634 kcal
- Protein
- 16 g
- Carbohydrates
- 89 g
- Fat
- 21 g
In Collections
Alternative recipes
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Kaiserschmarrn
35min
Spätzle
30min
Germknödel mit Vanillesauce
2 Std.
Grießnockerl
30min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Rohrnudeln
1h 50min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 Std.
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Palatschinken mit Nougatfüllung
40 min
Kässpatzen
1 godz. 15 min