Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 Zitrone, Bio, Schale von ½ Zitrone fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 550 g Äpfel, geschält, geviertelt, in kleinen Stücken (z.B. Boskop)
- 110 g Zucker
- 5 Eier (Kl. M), getrennt
- 1 Prise Salz
- 200 g Milch
- 200 g Mehl
- 1 Msp. Weinstein-Backpulver
- 60 g Butter
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2653 kJ / 634 kcal
- Protein
- 16 g
- Carbohydrates
- 89 g
- Fat
- 21 g
In Collections
Alternative recipes
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Kaiserschmarrn
35min
Semmelknödel
50min
Spätzle
30 min
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 Std.
Grießnockerl
30 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min
Kässpatzen
1 godz. 15 min
Germknödel mit Mohnfüllung
1h 30min