Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 320 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 - 3 EL Brotbrösel zum Ausstreuen
- 100 g brauner Zucker
- 1 Stück Zimtstange (3 cm)
- 1600 g Äpfel, z.B. Boskop (8-10 Stück), geschält, in Würfeln (1,5 cm)
- 2 EL Zitronensaft (30 g)
- 320 g Zucker
- 6 Eier
- 450 g Mehl
- 1 Päckchen Backpulver
- 20 g Rum (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1687 kJ / 403 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 55 g
- Fat
- 17 g
- Fibre
- 2.4 g
Alternative recipes
Birnen-Obersschnitten
1 Std. 30 Min
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Nusskuchen
1 Std.
Birnen-Nuss-Kuchen
1h 45min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 Std. 10 Min
Topfentorte mit Birnen
4h 30min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 Std. 30 Min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Apfel-Sandkuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min