Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 320 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 - 3 EL Brotbrösel zum Ausstreuen
- 100 g brauner Zucker
- 1 Stück Zimtstange (3 cm)
- 1600 g Äpfel, z.B. Boskop (8-10 Stück), geschält, in Würfeln (1,5 cm)
- 2 EL Zitronensaft (30 g)
- 320 g Zucker
- 6 Eier
- 450 g Mehl
- 1 Päckchen Backpulver
- 20 g Rum (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1687 kJ / 403 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 55 g
- Fat
- 17 g
- Fibre
- 2.4 g
Alternative recipes
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 Std. 30 Min
Nuss-Sahne-Torte
8 Std.
Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Birnen-Schoko-Kuchen
1 Std. 15 Min
Gedeckter Apfelkuchen
8 Std.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Topfentorte mit Birnen
4h 30min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1h 10 phút
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min