Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 320 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 - 3 EL Brotbrösel zum Ausstreuen
- 100 g brauner Zucker
- 1 Stück Zimtstange (3 cm)
- 1600 g Äpfel, z.B. Boskop (8-10 Stück), geschält, in Würfeln (1,5 cm)
- 2 EL Zitronensaft (30 g)
- 320 g Zucker
- 6 Eier
- 450 g Mehl
- 1 Päckchen Backpulver
- 20 g Rum (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1687 kJ / 403 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 55 g
- Fat
- 17 g
- Fibre
- 2.4 g
Alternative recipes
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Streuselkuchen
1h 30min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Topfentorte mit Birnen
4 Std. 30 Min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1h 30min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1h 10min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Apfel-Walnuss-Kuchen
1h 30min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min