Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Dunkler Biskuitboden
- Butter zum Einfetten
- 120 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 5 Eier
- 170 g Zucker
- 70 g Speisestärke
- 1 TL Backpulver
- 3 EL Kakao
Mürbeteigboden
- 100 g Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Eigelb
Füllung und Belag - Zubereitung der Torte
- 1 Glas Sauerkirschen (680 g)
- 20 g Speisestärke
- 60 g Kirschwasser
- 60 g Puderzucker
- 100 g Kirschkonfitüre
- 1000 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 4 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 80 g Schokoladenraspel
- 16 Belegkirschen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2294 kJ / 548 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 58 g
- Fat
- 30 g
Alternative recipes
Käse-Sahne-Torte
6 Std.
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Biskuit
1h 50min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Schwarzwälder Kirschtorte
10 Std. 30 Min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 godz.
Käse-Sahne-Torte
2 Std.
Schwarzwälder Kirschrolle
1 Std. 30 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Prinzregententorte
3 Std. 30 Min
Käsesahnetorte mit Mango
8 Std.