Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Mohn
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Speisestärke
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 180 g Zucker
- 3 Eigelb (Kl. M)
Streusel
- 1 TL Anis
- 180 g Rohrzucker, hell
- 250 g Mehl
- 75 g Speisestärke
- 225 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 2000 g Sauerkirschen (ersatzweise TK-Sauerkirschen, aufgetaut und gut abgetropft)
Sabayon
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 50 g Rohrohrzucker, hell
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 125 g Weißbier, klar
- 50 g Apfelsaft
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1992 kJ / 475 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 51 g
- Fat
- 26 g
In Collections
Alternative recipes
Quark-Früchte-Taler
2 godz. 10 min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 godz. 30 min
Apfel-Brombeer-Strudel
2h 40min
Aprikosen-Bienenstich
5 Std.
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Zwetschgen-Donauwelle
2 Std. 30 Min
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.