Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Mohn
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Speisestärke
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 180 g Zucker
- 3 Eigelb (Kl. M)
Streusel
- 1 TL Anis
- 180 g Rohrzucker, hell
- 250 g Mehl
- 75 g Speisestärke
- 225 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 2000 g Sauerkirschen (ersatzweise TK-Sauerkirschen, aufgetaut und gut abgetropft)
Sabayon
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 50 g Rohrohrzucker, hell
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 125 g Weißbier, klar
- 50 g Apfelsaft
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1992 kJ / 475 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 51 g
- Fat
- 26 g
In Collections
Alternative recipes
Erdbeer-Tiramisu
5 Std. 30 Min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30min
Mais-Mandel-Kuchen
1h 10min
Kaffeeschnitten mit Gewürzorangen
1h
Polenta-Flammeri mit Beeren
9h
Kaffee-Kuppeltorte
10 godz.
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2h
Milchrahmstrudel
1h 30min
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 godz.
Pfirsich-Biskuitrolle
2 Std. 10 Min